Granon uusi korkeavarasto Vantaalla optimoitiin tilankäytön suhteen.

Granon uusi korkeavarasto Vantaalla optimoitiin tilankäytön suhteen.

Granon uusi korkeavarasto Vantaalla optimoitiin tilankäytön suhteen tehokkaammaksi kaluston vaihdolla ja varaston hyllyjen uudistuksella. Toimitimme Yale MTC15 kombitrukit Granon postitus- ja markkinointilogistiikka liiketoiminnalle yhteistyössä BITO Varastotekniikan kanssa.

Yale MTC15 kombitrukki keräilee ja käsittelee yksittäisiä tuotteita sekä kokonaisia lavoja kapeissa ja korkeissa tiloissa molemmilta puolilta käytävää. Yale kombitrukin nostokorkeus on huikeat 17 metriä. Varastolla hyllyjen käytäväväli on 1,8 metriä ja korkeus 20 metriä.

Granon postitus- ja markkinointilogistiikka vastaa Granolta tilattujen tuotteiden varastoinnista, keräilystä, pakkaamisesta, kuorituksesta, osoitteen ajosta aina toimitukseen asti. Palveluita hyödynnetään esimerkiksi suoramarkkinointikampanjoihin, POS-kampanjoihin, asiakaspostituksiin, messu- ja tapahtumamateriaalien sekä muiden myynti- ja markkinointimateriaalien toimittamiseen. Logistiikkaketjun onnistuminen vaikuttaa suoraan asiakaskokemukseen. Siksi logistiikan on toimittava virheettömästi alusta loppuun. Varastotilan maksimaalinen hyödyntäminen ja vaivaton tuotteiden keräilyn on osa tehokasta toimitusketjua.

Sigma Trukit toimitti vaativaan tilaan sopivat Yale MTC15 kapeakäytävä kombitrukit, joilla voi suorittaa sekä keräilyä että kokonaisten lavojen käsittelyä. Toimitimme Granon postitus ja markkinointilogistiikan korkeavarastolle trukit yhteistyössä BITO varastotekniikan kanssa, joka toteutti osaltaan hyllysuunnittelun. Projektin suunnittelu ja toteutus tehtiin tiiviissä yhteistyössä Sigma Trukkien edustajan Jukka Kuopion, Granon Mikko Heinosen sekä Biton Ville Vallinkosken välillä. 

Projektissa kiinnitettiin huomiota tilankäytön maksimointiin sekä turvallisuuteen. Suunnittelusta toteutukseen, konetoimituksineen tehtaalta projektin kokonaiskesto oli noin 10 kuukautta. Projektissa toimittiin täysin asiakkaan antamilla ehdoilla, jossa suunnitellut aikataulut sekä budjetti eivät pettäneet missään kohti projektia. Kokonaisuutena projekti oli erittäin onnistunut kaikkien osapuolten osalta.

Case tiivistetysti

  • Varaston käytäväväli 1,8 metriä ja korkein hylly on 16,7 metrin korkeudessa. 
  • Trukeissa on synkronointi lavan kääntö, jonka avulla trukki pystyy ottamaan lavan hyllystä kummaltakin puolelta käytävää.
  • Trukkien käyttö on helppoa. Kapeassa käytävässä ohjaus lukittuu automaattisesti ja kuljettajan tarvitsee vain käyttää hydrauliikkaa ja valita kulkusuunta.
  • Lattiamagneetit ja trukissa olevat anturit käytävän päässä ensin hiljentävät automaattisesti trukin vauhtia ja lopulta pysäyttävät trukin kokonaan. Näin törmääminen käytävästä ulostullessa on estetty.

Asiakkaan hyödyt

  • Asiakas sai maksimoitua lavojen hyllykapasiteetin tilaan nähden.
  • Valittu trukki on monipuolinen, tekee yksittäisien pakkauksien sekä kokonaisien lavojen keräilyä.
  • Valittu trukki on helppokäyttöinen. Kapeassa käytävässä ohjaus lukittuu automaattisesti ja kuljettajan tarvitsee vain käyttää hydrauliikkaa ja valita kulkusuunta.
  • Lattialle asennetut anturit lisäävät turvallisuutta.

Kommentti

”Granolla olemme olleet tyytyväisiä myös huolenpitosopimukseen, jossa on kilpailukykyinen hinnoittelu sekä nopea aikavaste”, kertoo Granolla liiketoimintajohtajana toimina Heinonen. Huolenpitosopimus on nähty Granolla toimivana palveluratkaisuna huoltovarmuuden sekä koneiden käyttävarmuuden osalta.

Lisätietoja

Jukka Kuopio, Sigma Trukit Oy, Yale tuotepäällikkö puh. 044 486 0102, jukka.kuopio@sigmatrukit.fi
Mikko Heinonen, Grano, liiketoimintajohtaja – logistiikka, puh. 040 7529 516 mikko.heinonen@grano.fi

Yhteistyörenkaaseemme on valikoitunut yrityksiä ja henkilöitä, jotka haluavat aidosti palvella suomalaisia asiakkaita ja löytää ratkaisuja kunkin yksilölliseen tavaransiirtohaasteeseen. Haluatko tietää lisää? Jätä halutessasi yhteydenottopyyntö alta!

Satamien työjuhta TERBERG ei hyydy

Herman Andersson luottaa jykevään Terbergin vetokoneeseen sataman rankoissa olosuhteissa. Lataa ja lue Konepörssin juttu sivulta 52-53! https://www.lehtiluukku.fi/lehti/koneporssi/_read/5b-2023/341439.html

Uudet HYSTER A-sarjan trukit nyt myynnissä

Hysterin uudet A-sarjan trukit tekevät tuloaan markkinoille! Lataa ja lue Konepörssin juttu sivulta 20! https://www.lehtiluukku.fi/lehti/koneporssi/_read/1b-2023/332039.html

HT Laser ja Sigma Trukit ovat tehneet yhteistyötä yli 15 vuotta: “Pitkäaikainen yhteistyö on arvokas asia.”

HT Laser, joka on osa Teiskonen-konsernia, on yksi Suomen suurimpia ohutlevyosien sopimusvalmistajia. Vuonna 1989 perustettu teollisuuden järjestelmätoimittaja käsittelee vuodessa…