Puuilon ja Sigma Trukkien yhteistyö perustuu luottamukseen – yli 10 vuotta toimintavarmuutta

Puuilon ja Sigma Trukkien yhteistyö perustuu luottamukseen – yli 10 vuotta toimintavarmuutta

Puuilo on perinteikäs suomalainen tavarataloketju, joka on saanut alkunsa jo vuonna 1982. Vuosien varrella vauhdilla kasvaneen yhtiön kaupan alan palvelut kattavat Suomen suurimmat kaupungit ja tulevaisuudessakin kasvutavoitteet ovat selkeät. Kiivaimman kasvun aikana, 2010-luvun taitteessa, Puuilo tarvitsi yhteistyökumppanin. Luotettavan toimijan, joka kantaisi vastuun tavaratalojen trukki- ja nostokalustosta sekä verkkokaupan keräilykalustosta. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Sigma Trukit.

Kaikkiaan noin 800 henkilöä työllistävä Puuilo toimii kaupan alalla, ja sillä on yli 30 tavarataloa ympäri suomen. Taustalla on useita tukiorganisaatioita, mutta asiakkaille näkyvä toiminta keskittyy kivijalkaliikkeisiin ja verkkokauppaan, eli kokonaisvaltaiseen myymälätoimintaan.

Puuilon toiminta perustuu siihen, että palvelua ja tavaraa on aina saatavilla. Tavaran purkamiseen, varastointiin ja sen järjestelyyn siis tarvittiin yhteistyökumppani, joka toimittaa toimintavarmat koneet, hoitaa koneiden huollon ja kestää vauhdikkaan kasvun.

– Yhteistyö Sigma Trukkien kanssa alkoi jo 2010-luvun alussa, eli homma on pelannut jo yli 10 vuotta. Sigma toimittaa meille kaiken nostokaluston eli trukit ja pinkkarit sekä lisäksi verkkokaupan keräilykaluston, projektipäällikkönä Puuilolla työskentelevä Janne Paananen taustoittaa.

Kymmenen vuotta sitten Puuilon kasvu oli vasta alkamassa, jolloin tarve trukeista vastaavalle yhteistyökumppanille tuli ajankohtaiseksi. Huolellisen kartoituksen jälkeen kumppaniksi valikoitui Sigma Trukit.

– Silloin kymmenen vuotta sitten kokeiltiin paria muutamaa muutakin toimijaa, mutta Sigma vakuutti. Kalusto, palvelut ja osaaminen yhdistettynä hintatasoon teki Sigmasta parhaan vaihtoehdon Puuilolle, Paananen perustelee tehtyä ratkaisua.

Vuosien yhteistyö näkyy tehokkuutena

Puuilon käytössä olevat trukit ovat Paanasen mukaan niin sanottua peruskalustoa. Yhteistyön suurin hyöty onkin sen tehokkuus ja mutkattomuus.

– Me kerromme Sigman päähän olosuhteet ja Sigma hoitaa meille parhaan mahdollisen koneen. Lisäksi koneen huollot ja ylläpito kuuluu Sigmalle, mikä on meille erinomainen ratkaisu. Isoin asia meille on yhteistyömme tehokkuus – kalusto toimitetaan meille nopeasti ja huoltopalvelun reagointinopeus ongelmatilanteissa pelittää. Vaikka saatavuusongelmat ovat nykypäivänä haaste, niin Sigma on hoitanut tonttinsa, Paananen kertoo yhteistyön hedelmällisyydestä.

Sigma Trukeilla Hysterin tuotepäällikkönä toimivan Pasi Mannisen mukaan yhteistyö on sujuvaa, koska vuosien varrella asiakkaan tarpeet on tunnistettu ja yhdessä on katsottu, että ratkaisut palvelevat mahdollisimman hyvin näitä tarpeita.

– Tärkeintä on, että toimittamamme koneet ovat paras mahdollinen ratkaisu myymäläkohtaisesti. Kaikissa myymälöissä ja verkkokaupan varastolla on omat tuotteensa, joiden ominaisuudet vaihtelevat myymälästä ja pihasta riippuen. Kalusto-optimointi tehdään meillä sisäisesti ja huolella, jolloin pystytään määrittämään eksakti tuote jokaiseen myymälään ja sen myymälän tarpeisiin, Manninen kertoo.

Mannisen mukaan perustekemisen raamit ovat vuosien yhteistyön myötä selkeät, ja kun tarpeet on tiedostettu yhdessä asiakkaan kanssa, on toiminta mutkatonta. Niin sanotut vakiokoneet, jotka on speksattu myymälöittäin, tekevät toiminnasta suoraviivaista, mikä palvelee molempia osapuolia ja tekee yhteistyöstä helppoa.

– Silloin, kun puhelin soi ja Puuilo soittaa, niin tiedetään että siellä tarve on tiedostettu, eikä tilata niin sanotusti summatuotteita. Luotetaan siihen, että toimitamme heille parhaan ratkaisun, Manninen kehuu yhteistyökumppaneiden välistä luottamusta.

Yhteistyö, joka kestää kasvua

Paanasen mukaan on helppoa, kun Sigmalla tiedetään Puuilon tarpeet ja luottamus on kunnossa: Se mikä luvataan, niin se pidetään. Puuilolle on tärkeintä, että trukkikalusto, joka myymälöihin menee, toimii ja sen toimintavarmuus on hyvä. Se tuo tehokkuutta, turvallisuutta ja varmuutta päivittäiseen tekemiseen. Ja siinä Sigma Trukit on vuosien aikana onnistunut.

– Yhteistyö kokonaisuudessaan on yhdellä sanalla kuvailtuna onnistunut. Aina riittää kehitettävää, koska olemme kasvava ketju ja uusia tarpeita tulee aina lisää. Mutta Sigma on onnistunut hyvin, ja varmasti onnistuu tulevaisuudessakin, palvelemaan meitä tarpeidemme mukaan, Paananen kehuu.

Tulevaisuuden kasvua odotetaan myös Sigma Trukkien puolesta innolla ja kasvun kestävää kumppani on valmis palvelemaan myös tulevaisuudessa pitkäaikaista yhteistyökumppaniaan.

– Tavoitteena on jatkaa yhtä hedelmällistä yhteistyötä kuin tähänkin saakka. Innolla odotetaan, että päästäisiin toimittamaan koneet myös rakenteilla oleviin myymälöihin, joita Puuilolla on lähivuosina tulossa kunnianhimoinen määrä, Manninen valottaa tulevaisuuden suunnitelmia.