Koronan kestäviä koneita ja kumppanuutta

Koronan kestäviä koneita ja kumppanuutta

Elämämme mullistui vuosi sitten. Synkimpinä hetkinä tuntui, että kulkutauti pyyhkäisee kaiken entisen mennessään, mutta täällä sitä yhä ollaan. Koronan ensimmäinen aalto seisautti materiaalivirrat ja vei meidät etäälle toisistamme. Nyt tavara liikkuu entiseen tapaan, ja kriisin myötä olemme löytäneet jopa tiiviimmän yhteyden meille tärkeisiin ihmisiin ja asioihin.

Sigma Trukkien vuosi 2020 alkoi hyvin. Tilauskantamme oli parhaassa mahdollisessa jamassa, kun korona pysäytti maailman. Päämiehemme sulkivat tehtaansa. Tilaukset viivästyivät, emmekä me saaneet toimitettua koneita asiakkaillemme.

Poikkeusolot jäädyttivät lähes kaiken, mutta meidän oli tehtävä nopeita liikkeitä, jotta selvisimme.

Vaikka tilanne järkytti, kauheudella oli kääntöpuolensa. Pahimman yli päästyämme meillä oli aikaa katsoa toisiamme ja miettiä mikä on hyvää. Mistä haluamme pitää kiinni, ja miten meidän on uudistuttava.

Ensimmäinen koronakevät merkitsi meille lopulta yhtä askelta taaksepäin ja kahta eteenpäin.

Jäimme edellisen vuoden tuloksesta, mutta selvisimme vuodesta 2020 heittämällä kuivin jaloin. Palasimme vuoden 2018 liikevaihtotasoon, mikä tuntuu nyt melkein ihmeeltä. Iso kiitos siitä kuuluu teille asiakkaillemme sekä henkilökunnallemme. Te joustitte ja jaksoitte.

Koronasuvannon rauha antoi meille mahdollisuuden nähdä paremmin lähemmäksi. Perehdyimme toistemme työtehtäviin ja kirkastimme prosessejamme. Kehityimme sisäisesti ja opimme ajattelemaan asioista eri tavalla.

Se näkyi ensin arkisten käytäntöjemme muuttumisena. Ajankäytön, talouden ja ympäristön kannalta järkevinä toimintatapoina, kuten etäpalavereina ja esimerkiksi myyntitiimimme vastuun kasvussa tilaus-toimitusketjussa.

Kaaoksen keskellä keskustellen löysimme myös itsemme hiljalleen uudelleen. Tiedämme nyt, miten teemme asioita tulevaisuudessa entistäkin sujuvammin ja pystymme vastaamaan vahvemmin asiakkaidemme tarpeisiin.

Tärkeimpänä käteen jäi syvä ymmärrys kumppanuuden, verkostojen ja laadukkaan palvelun – eli ihmisten – merkityksestä. Asioista, jotka ovat olleet Sigma Trukkien arvokartalla aina kaiken keskiössä.

Oivalsimme myös, miten paljon voimme todella auttaa toisiamme selviytymään vaikeista ajoista ostamalla palveluita kotimaisilta yrityksiltä.

Toinen koronakevät tuntuu edellistä valoisammalta. Asiat ovat viime vuoteen verrattuna suorastaan mainiosti. Tehtaat pyörivät, ja vuosi alkoi hyvin. Sigma Trukkien tammikuu ja helmikuu ovat olleet olosuhteisin nähden varsin kelvollisia.

Korona ei tehnyt trukkeja tarpeettomaksi. Tavara liikkuu – autot, lentokoneet ja laivat odottavat lastaamista ja purkua. Ja edelleen, myös me ihmiset olemme täällä. Siispä vaikka epävarmuus tulevasta on yhä seuranamme, olemme luottavaisia.

Kumppaneina, ihmisinä toisillemme tästä selviämme!

– Vesa Toivanen, johtaja, myynti ja markkinointi, Sigma Trukit