Toimitusjohtaja Jani Murtolehto: ”Päätökset tehdään aina Suomessa”

Toimitusjohtaja Jani Murtolehto: ”Päätökset tehdään aina Suomessa”

Kotimainen ja maanlaajuisesti paikallista palvelua tarjoava Sigma Trukit on ylpeä suomalaisuudestaan. Perinteiset arvot ja taito sopeutua ovat kulkeneet tiukasti mukana yhtiön toiminnassa, jo yli sadan vuoden ajan.

Sigma Trukit Oy:llä on pitkät perinteet. Juuret ulottuvat aina vuoteen 1897 saakka, jolloin Oy Sigma Ab aloitti teknisen kaupan. Yli sata vuotta myöhemmin, vuonna 2004, Oy Sigma Ab:n materiaalinkäsittelylaiteliiketoiminta yhtiöitettiin Sigma Trukit Oy:ksi ja nykyinen yhtiö sai alkunsa.

Maailma on muuttunut paljon ja Suomi on esimerkiksi itsenäistynyt näiden vuosien aikana. Sigma Trukit on silti aina pysynyt muutoksen mukana. Toimitusjohtaja Jani Murtolehdon mukaan yrityksen arvomaailma, jonka koko henkilöstö jakaa, on suuri voimavara muutosten hetkellä.

 – Päätökset tehdään aina Suomessa ja huomioimme maamme suhdanteet sekä rakennemuutokset. Suurin voimavaramme on henkilöstö, joka jakaa samat arvot johdon kanssa. Me kaikki yhdessä luomme itsellemme suotuisan työilmapiirin, joka välittyy myös asiakkaillemme, Murtolehto kertoo.

100 % kotimaista palvelua paikallisesti tarjoava Sigma Trukit arvostaa kotimaisuutta, joka on yksi yrityksen kuudesta arvosta. Murtolehto pitää tärkeänä, että Sigma Trukit maksaa veronsa Suomeen ja on osaltaan auttamassa suomalaista tuotantoa pysymään kilpailukykyisenä myös kansainvälisillä markkinoilla.

– Paikallisesti maanlaajuinen tarkoittaa meille sitä, että meiltä asiakas saa henkilökohtaista palvelua olipa asiakas missä päin Suomea tahansa. Koko maan kattavalla organisaatiolla olemme aina lähellä asiakasta, Murtolehto valottaa.

Kotimaisena yrityksenä Sigma Trukit pystyy jatkuvasti sopeuttamaan tekemistään sekä tarjoamaan palveluitaan juuri Suomessa toimivien yritysten tarpeisiin. Murtolehdon mukaan päivittäisessä työssä suomalaisuus korostuu. Päätökset suuntaviivoista tehdään sinivalkoisin lasein ja erittäin nopeasti, tarpeen niin vaatiessa. Suomalaisuus itsessään on vahvuus, kun kaiken keskiössä on asiakas ja tavoitteena on ratkaista asiakkaan konepuolen haasteet.

– Sisulla asioista on aina selvitty ja tullaan selviämään. Se mikä asiakkaalle luvataan, niin siitä pidetään viimeiseen saakka kiinni. Pyrimme aina täsmällisyyteen ja suoraselkäisyyteen. Kaveria emme jätä koskaan, Murtolehto listaa loppuun suomalaisia arvoja, jotka leimaavat yrityksen arkea.

Sigma Trukit on myös valtionhallinnon puitesopimustoimittaja jo vuodesta 2010 lähtien. Valtionhallinnon puitesopimuksia hallinnoi valtion yhteishankintayhtiö Hansel Oy. Tämä puitesopimus helpottaa merkittävästi Sigma Trukkien ja valtionhallinnon organisaatioiden yhteistyötä.

Sopimuksen avulla valtiohallinnon organisaatiot voivat hyödyntää Hanselin koko valtionhallinnolle kilpailuttamia puitesopimuksia ja hankkia niihin kuuluvia tuotteita ja palveluita ilman raskasta ja monimutkaista omaa kilpailuttamista, mihin muuten ovat itse hankintalain mukaan velvoitettuja.