Toimarin blogi: Voiko työhyvinvointia ostaa?

Toimarin blogi: Voiko työhyvinvointia ostaa?

Vuosi 2022. Tämän piti olla vihdoin normaali vuosi – mutta eipä ollutkaan. Jos ennen tuli varautua kaikkeen mahdolliseen, lienee uusi normaali, että tulevaisuudessa myös mahdottomilta tuntuviin asioihin pitäisi pystyä varautumaan. Jatkuva sopeutuminen muuttuviin tilanteisiin on raskasta, mutta tällä hetkellä se näyttää olevan ajan henki niin työelämässä kuin sen ulkopuolella.

Sanotaan, että yrityksen tärkein voimavara on sen henkilöstö, minkä allekirjoitan täysin. Oman filosofiani mukaan vain tyytyväinen henkilöstö pystyy tuottamaan tyytyväisiä asiakkuuksia. Ja meille se on ainoa tie, joka johtaa pitkäjänteisesti kannattavaan liiketoimintaan.

Kuinka sitten voimme erotella työhyvinvoinnin henkilön omasta työajan ulkopuolisesta hyvinvoinnista? Vastaus lienee, että emme mitenkään, koska elämä on kokonaisuus. Haluamme kuitenkin uskoa, että meillä työnantajana on mahdollisuus vaikuttaa tähän kokonaisuuteen merkittävästi.

Tuoreimman työhyvinvointimittauksemme mukaan olemme saaneet työyhteisössämme stressin hallintaan, kun katsotaan isoa kuvaa, ja työhyvinvointi-indeksimme on poikkeusoloista huolimatta saatu pysymään linjassa edeltävien vuosien kanssa. Tavoite sen noususta ei vielä ole toteutunut, mutta työntekijöidemme sitoutuminen työantajaan (eNPS) on kasvanut entisestään ja olemme sen suhteen selkeästi keskiarvojen yläpuolella.

Minulle tämä on osoitus luottamuksesta ja se saa minut käärimään hihat myös vaikeampina aamuina. Haluan olla aktiivisesti edesauttamassa työyhteisömme hyvinvointia. Vaikka kaikki ei ole vielä valmista ja meillä on yhä tekemistä hyvinvointiin liittyvien asioiden kehityksessä, henkilöstömme uskoo asioiden kehittymiseen.

Työhyvinvointi on merkittävä asia ja sen merkitys on entisestään korostunut vaikeina aikoina. Meillä Sigma Trukeilla se on yhteinen asia, jonka olemme pyrkineet varmistamaan avoimella kommunikaatiolla. Keskustelemme työyhteisön sisällä avoimesti olipa kyseessä ikävä tai iloinen asia. Jos rakkautta ei voi ostaa, niin ei työantajakaan voi ostaa työntekijälleen työhyvinvointia. Teot ja aito välittämisen tunne ratkaisevat.

Maailman tuulista huolimatta Sigma Trukit rikkoo vuonna 2022 oman liikevaihtoennätyksensä – täpärästi, mutta kuitenkin. Pienimuotoista orgaanista kasvua on tapahtunut myös henkilövahvuudessamme ja avasimme uuden toimipisteen, Liedon korjaamon, keväällä.

Perusliiketoiminnan rinnalla olemme panostaneet korjaamoidemme infraan niin toiminnallisuuden kuin turvallisuuden näkökulmasta. Tulevan vuoden ympäristövastuullisuusteemamme mukaisesti olemme alkaneet jo panostamaan myös energiaratkaisuihin. Keravan maalämpöratkaisun lisäksi Kuopion korjaamo saa aurinkopaneelit käyttöönsä vielä joulukuun aikana.

Tällä hetkellä vuosi 2023 näyttää kasvun vuodelta. Näkemyksemme mukaan tehdyt panostukset korjaamoihin, huoltoautofleettiin, sisäisiin prosesseihin sekä tekemisen suoraviivaistamiseen, näkyvät positiivisesti niin työhyvinvoinnissamme kuin asiakaspalvelussamme.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja jaksamisesta koko henkilöstölle, kaikille asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme. Erityinen kiitos esihenkilöille, joiden voimavaroja on varmasti koiteltu tässä alati muuttuvassa toimintaympäristössä.

Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!

– Jani Murtolehto, toimitusjohtaja