: Kuopion toimipiste luottaa aurinkoenergiaan | Sigma Trukit

Kuopion toimipiste luottaa aurinkoenergiaan

Kuopion toimipiste luottaa aurinkoenergiaan

Aurinkoenergia auttaa hallitsemaan kustannuksia ja säästämään luontoa. Sigma Trukit ovat ottaneet aurinkosähkövoimalan käyttöön Kuopiossa.

Kestävä valinta, joka maksaa itsensä takaisin

Sigma Trukkien Kuopion toimipisteellä on hiljattain otettu käyttöön aurinkosähkövoimala. Investoinnin avulla Sigma Trukit pyrkii kohti ympäristöystävällisempää työympäristöä ja aurinkoenergia on selkeästi yksi askel oikeaan suuntaan, koska se on puhdas ja uusiutuva energianlähde.

Kuopion toimipisteen 25,5 kWp:n aurinkosähkövoimalassa on 68 aurinkopaanelia ja se on mitoitettu juuri Sigma Trukkien tarpeisiin. Kestävän kehityksen kannalta tämä on Sigmalle tärkeä asia, koska nyt sähköä pystytään tuottamaan itse. Sen ansiosta Kuopiossa säästetään niin rahaa kuin luontoa.

Aurinkosähköön investointi oli Sigmalta tietoinen päätös, sillä sitoutuminen vastuulliseen liiketoiminnan kehittämiseen on yksi osa yrityksen strategiaa. Aurinkovoima on ensimmäinen pieni askel, jonka avulla Sigma pystyy pienentämään hiilijalanjälkeään. Näillä korkeuksilla talven pimeimmät kuukaudet ovat kuitenkin niin sanottuja matalan auringon kuukausia, jolloin sähköntuotanto on vähäistä. Sen vuoksi Sigma ei vielä ole sähkön suhteen täysin omavarainen, mutta suunta on oikea.

Kaiken kaikkiaan uudesta investoinnista ollaan innoissaan. Kuopion toimipisteen aurinkovoimala ja Keravan toimitilojen maalämpöratkaisu ovat pieniä juttuja kohti kestävää kehitystä. Mutta niinhän se on, että pitää aloittaa pienistä jutuista, sillä kaikki vaikuttaa isoon kuvaan.

Kuopion toimitilat

Sigma Trukit Oy
Kartanonkatu 10
70700 Kuopio