Kipparin Joulutervehdys

Kipparin Joulutervehdys

Arvoisat asiakkaat, henkilökunta ja yhteistyökumppanit!

Vuosi lähenee jälleen loppuaan ja kaiken kiireen keskellä näihin aikoihin vuodesta sitä toisella aivolohkolla jo alkaa summaamaan kuluvaa vuotta ja itse asiassa tänä vuonna oikeastaan koko omaa toimitusjohtaja uraani. Nyt vuodenvaihteessa päättyvä tilikautemme tulee olemaan yhdestoista itseni ollessa ruorissa. Joten 15-vuotisesta historiastamme kaksikolmasosaa olen ollut vastuussa väylällä pysymisestä niin karikoissa, myrskyissä ja onneksi myös mukavien myötätuulien aikana.

20 miljoonan rajapyykin ylitys

Ensimmäistä kertaa historiassa Sigma Trukit tulee ylittämään tänä vuonna 20 miljoonan euron liikevaihdon rajapyykin, itse asiassa 23 miljoonaa euroa, mikä vielä vuonna 2009 tuntui liki mahdottomalta tehtävältä liikevaihdon ollessa 4,5 miljoonaa euroa. Ilman tuota ”liki” sanaa emme tässä olisikaan. Jos on olemassa pienikin onnistumisen mahdollisuus, niin aina on toivoa ja siinä hetkessä se on aika lailla itsestään ja tahdosta kiinni. 

Minulla on ollut etuoikeus viedä tätä laivaa eteenpäin hyvien yhtiökumppaneiden keskellä, mikä tietenkin on taakkaa helpottanut. Kiitos kuuluu yhtä lailla henkilökunnalle liikevaihdon tekemisestä ja asiakkaille meihin uskomisesta. 

Laivan kippariksi 2008 

2008 istunut Sigma Trukkien hallitus kuitenkin näki minussa varmasti jotain mitä itse en tuolloin nähnyt tarjotessaan minulle mahdollisuuden ruoriin hyppäämiseen. Nuoruuden innolla sitä sitten lähdettiinkin laivaa ohjaamaan. Laiva on kasvanut ja välillä pitänyt vähän väylää ruopatakin, mutta kivi kiveltä väistellen tähän on tultu. Tähän olen tekemisen myötä oppinut ja kasvanut.

Joka vuosi kysyn itseltäni, olenko paras mahdollinen toimitusjohtaja myös seuraavalle tilikaudelle ja nyt saan jälleen todeta, jo kahdennentoista kerran peräkkäin, että kyllä.

Perisuomalaisuudesta poiketen uskallan kuitenkin yhden avainonnistumiseni nostaa esiin ja se on ollut kyky löytää huikeita työntekijöitä ympärilleni. Usein tulee mietittyä jääkiekkotermein; kuinka meillä heitetään ”kroppaa likoon” yhteisten päämäärien saavuttamiseksi. Ja tästä kaikesta haluan koko henkilökuntaa näin vuoden lopussa kiittää.

Jatkuva 10-20% vuotuinen kasvu kuitenkin tarkoittaa sitä, että myös kasvukivut ovat olleet pysyvä olotila, enkä oikeastaan muusta tiedäkään. Ikuinen tasapainottelu tuottojen ja kulujen suhteen, resurssien ja palvelulupausten suhteen sekä yrityksen tunnuslukujen rahoittajille mielekkäänä pitäminen ei kieltämättä ole ollut mikään helppo tehtävä CAD-piirtämiseen koulutetulle autoinsinöörille. Tähän tasapainoiluun kun vielä lisätään työhyvinvoinnin ja tekemisen suhde, sekä asiakkaiden meissä näkemä hinta-laatusuhde, on selvää että välillä on pää pyörällä. 

Vaikka joskus laivaväylä meneekin sumun peittoon, on jälleen kirkasta edessä ja voimaa ohjata laivaa vieläkin isommille vesille. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että budjettimme on jälleen kasvuhakuinen vuodelle 2020. Vuoden 2018 jälkimmäinen puolisko sekä vuosi 2019 on ollut voimakasta myös henkilöstömäärässämme sen kasvaessa vuoden vaihteessa seitsemäänkymmeneen.

Edelliseen kappaleeseen viitaten on kuitenkin ollut erittäin tärkeää jatkuvasti arvioida liikevaihdon ja kannattavuuden kasvun suhdetta työntekijämäärään ja positiivisestihan tuokin on kehittynyt. Suurin lisäys on kohdistunut myyntivoimaamme, mutta myös ulospäin näkymättöminä tai ei niin isosti liikevaihtoa tuottavina toimintoina, eli myös hallintoa, varaosia ja teknistä tiimiämme on vahvistettu. Tottahan meillä myös huoltomme on vahvistunut, niin kuin vuosittain on ollut tapanammekin.

Näiden pohdintojen saattelemana haluan toivottaa kaikille asiakkaillemme, henkilökunnallemme sekä yhteistyökumppaneille rauhallista joulunaikaa sekä hyvää uuttavuotta.

Menestytään yhdessä myös ensi vuonna ja toivotaan suotuisaa säätä myös työmarkkinarintamalle!

Toivottaen,

Jani Murtolehto,
Toimitusjohtaja